No, i’m not gonna upload this on photo on Facebook! wakwaka…sapa yang buka blog aku ni baru boleh nampaklah–
Okey..Mama JNJ present: Terrrenggg!!

Ini di kedai Pakistan sebelah Gui Brothers Pasar, Pashmina dijual dengan harga RM12.50..fuhh..bagus aku amek ngan pacik ni…tapi takkan jual ditamu lebih mahal pulak kan..apalah pacik ni nda sporting…

Okey, ini muka Mama Jnj ya tersipu-sipu kunun…ntahlah aku jual shawl tapi lum mastering lagi camana mau pakai..tinguklah tu..hampas padi tul!!nda pa..nda pa..ini gambar seblum unpacking barang jualans..(gambar telah didelete hehee)

Ini pulak gambar hanger (or whatever they called it)..kiut kan..bilang Abah JnJ..ni tempat nyangkut suar kecik bha ni..kekeke..lawakslah..langsung nda bagi moral support..aku beli dua..harganya RM4 ka 7 tu..ngangkut anak tudungss n instant..
baju ijau tu juan, baju biru tu jajang…

jeng..jeng..jeng..thanks to Lollishawl, Kami Tuan Butik n Be Gorgeous Be Precious for being my wonderful suppliezz..love u fulll..tu dia siap letak cara pakai shawl lagi..promote beb, promote…ini kali kedua aku dan kakakku berjualan..nda xlusif tmpt ni ndapalah..next time akan xlusif k..aku suka SHAWL…sebab tu aku jual…di samping cari duit lebih juge before projek cendawan aku bermula …pashmina..polkadot n jojet kurang dapat sambutanss..ntahlerr napa..lum masyuk kali di KB ni..tapa tapa..
Jadi inilah SEWA kedai/gerai kecik di TAMU KOTA BELUD yang pertama kali aku bayar dan terima resitnya..heheh..itupun BONGGA kan..nda bongga bah..para peniaga akan rasa bagaimana rasanya bila jualan tu laku kan..so aku amat TERUJA

Inilah muka yang penuh keboRRINGAN  menunggu orang tak kunjung datang…sabar-sabar. (gambar telah didelete)

Ini kakakku tersayang dengan NUR FATIHAH..si kiut ni anaknya menemaniku berjualan..pandailagi kan kakakku tu pakai..maka aku jua mengajarnya tu..hehe

at last but not least:

Selepas seorang kakak tu n kuarganya datang datang jugalah tiga orang gadis ni memajak (bulilah kata majak, sbab beli 4 heheh) Syukran, syukran..OH Yea..sebelum tu ada sorang kak lagi beli instant ekin tu ..terpaksa less mati-matian..sbb ada tulisan pen pulak dah di siring tudung tu..adeh melayang-melayang.,..nda pa nda pa..ikhlas ikhlas..ni kerja JUAN la ni..adehh…
kepada semua pembeli yang membaca blog ni..terima kasih dan sila datang lagi ke TAMU AHAD heheh…

Oke aku rasa cukuplah sudah untuk pagi ini..aku mau tidorss…tata titi tutu..
—–
Sebelum aku pergi tidur, peribahasa untuk ini hari:  Melanting menuju tampuk, berkata menuju benar maksudnya setiap usaha tentu ada maksudnya: dalam perundingan hendaklah ada kebenaran dan kejujuran..
Lanjutkan!! mbah jo..buli bah kalau kau!!

Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

2 responses »

  1. Lina Marley berkata:

    aku ingat ko tuh yg duduk2 tuh..serupa pla muka kamu..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s