Salam
Malam ni, Facebook aku kureeng layan sikit, ntahlah, sejak-sejak berblog ni (andu bha kesian.) kejakunan dan kesakaianku menjadi-jadi…maklumlah, ingin juga aku berblog masa kerja ofis dulu, tapi AKU KAN PEKERJA YANG AMANAH!!..heheh (kenapa ada huruf besar di situ?)..betul bha..aku nda mau aku lalai dalam melayan internet ni dan kerja-kerja aku TERBENGKALAI..sungguh..bukan mau MASUK BAKUL…tapi kalau aku keja GOMEN memang aku berapa kali akan dianugerahkan PEKERJA CEMERLANG (wkwkwkwkw)..Betul ni..kalau kamu nda percaya sudahlah…kalau aku mau masuk internet pun aku cari LAGU jak..sama UTUSAN ONLINE..lain-lain memang aku nda minat…tapi itu CERITA LAMA..biorlah durang bahagia dengan ofis durang..(i’m so sorry boss, i didnt mean to hurt you..but i did..)leaving your company just like that..i’m so sorry..sesungguhnya aku rindukan KAMURANG Semua, dari aku lepas grad, bertunang, berkahwin, beranak pertama, beranak kedua..nasiblah nda sampai bercicit aku di sana.
Okey (terkenang-kenang pulak)…baiklah..kesimpulan perenggan ini ialah : alasan kenapa aku nda berblog dari dulu okeh!
Facebook pula, kalau bukan melayan kawan-kawan berPUISI aku tu, aku memang kureng sudah bukak fb..aiseh..they’re soooo COOL you know..and thanks sebab sudi melayan aku yang hampaiss nih..
Baiklah murid-murid:
Untuk tajuk yang di atas tu, malam ni aku mau buat Popiah Goreng Bersira untuk dijual di TAMU AHAD (Lagi)..jadi sekarang aku ada 3 benda mau jual sana, TUDUNG (SHAWLS,INNER & INSTANT), AQURA (Insya Allah), POPIAH tu (Testing Market)..aku baru jak rendam cili kering, pasni goreng kacang, popia bla bla bla dan bla ..matai no te’ tu..ai bebidu mata leh bangan makanan e..(okeh ka bajauku tu)..LAST-LAST BUKAN UNTUK DIJUAL ..tapi untuk DIMAKAN lah pulak..hehe (lagi Syok Sendiri…suka ati akulah..aku punya blog..ko pun leh juga ketawa gitu di blogmu kawang)..okey..lonot sudah itu cili kering..tata titi tutut..
Entri kali ni ndada PERIBAHASA, ndada GAMBAR…malaslah aku mau cari itu buku peribahasa..gambar nantilah siap sudah itu popiah baru aku share okai..
Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s