SALAM
Naaa kan kubilang..aku OBSESS alias ADDICTED sudah dengan EDIT gambar ni adih…kesian dik loh.Sori buat kawan-kawan yang datang ziarah blog aku yang hampas ni, mesti frust kan sebab betul-betul ISInya nda membina. Well tiap orang ada kelebihan dan kekurangan kan..Mungkin blog-blog yang best-best tu ramai orang view and follow every entri durang, tapi mak tak kisah, aku dengan diriku saja… Bak kata Aneem Arnamee @ FB status dia JUST BE URSELF..i like that sista…
Bercerita tentang keobsessan ini, sebenarnya ditimbulkan oleh my UNIQUE fren dari Sampang, Indonesia, very UNIK person i ever met, punya banyak idea (ingin jumpa dia secara live, insya Allah). Aku mengadorenya..heheh sebab puisi-puisinya betul-betul menyengat kalbuku. Bukanlah sebab tidak ada penulis tempatan, ada.. aku minat FAISAL TEHRANI tapi aku belum pernah baca puisinya lagi (adakah patutu), Hasyuda Abadi, Siti Zainon, Pakcik Abd Naddin, A Samad Said, Rahim Abdullah ohya bapakku juga okeh Siba Nita As, walaupun dia kurang femes sudah di kalangan penyair di Sabah dan oleh kerana terlampau sibuk dengan tugas sebagai Imam ni dia kurang menulis puisi…dan lain-lain..
Tapi dia ini betul-betul Unik (AS)..dan sudi bersahabat denganku yang hampass ni hehehe…namanya Anni S…

Jadi di bawah ini adalah senarai keobsessanku untuk tatapan kamurang:

1.Photoshop (recently..ngegehehe)

2.JnJ

3.Abah JnJ

(dah jatuh no. 3 pulak dah..sorrii bang..hehe)

4.Maher Zain

 ini klip INSHA ALLAH official ;-

Orang ini memang menakjubkan, suara dia, mesej dari lagu yang dibawanya..fuuh..cayalah…antara lagu terbaik dari Maher Zain adalah Insha Allah. ZInsha Allah ada dua versi ok, Arab ngan omputih..dua2 best..tapi anak aku yang pompuan tu kalu nda dengar Insha Allah versi Arab nda dapat tido, Subhanallah feat Mesut Kurtis, For The Rest Of My Life (cerita cinta suami dan isteri–halal..halal..), dan yang pernah buat aku menangis PALESTINE WILL BE FREE (video klipnya ni menyentuh hati walaupun dalam bentuk animasi/kartun)…kamurang cari jak di Youtube, tapi aku galakkan belilah album yang original okeh…

5.Blog
Dalam proses menambah pendapatan, belajar cara-cara, maklumlah saya budak baru belajar.

6.Facebook
(pun sudah jatuh tangga)
Ni pun cam ntahlah..no komen..


7.Isam Bachiri (Outlandish)
…laki-laki Denmark dan Muslim ini, and the voice..voice tu bah adeehh. Kalau mau tengok tentang dia ni cari jak di GOOGLE heheh

ISAM BACHIRI (Google Image Search ok)

8.Outlandish
(kumpulan dari Denmark terdiri daripada Isam Bachiri, Waqas Ali dan Lenny Martinez, lagu durang yang best bagi aku I’M CALLING YOU, FEEL LIKE SAVING THE WORLD, ROCK ALL DAY, ALWAYS REMEMBER, TRY NOT TO CRY feat SAMI YUSUF dan OUT OF SIGHT.

kalau mau cari INFO pasal durang ni carilah di GOOGLE pasti jumpa..kekeke

9.Edward Cullen
(wakawakwkawawkakk, belum pernah baca siri novel, hanya wayang saja)

= bedroom eyezz@ mata bilik tidur wkwkwwk
                                                                                                            sumber GOOGLE IMAGE okeh

malaslah mau upload gambar dia ni, berlambak di Internet, lu cariklah sendiri. Twilight tu aku ulang sampai 40x kali …hahahaha..gila aku masa tu..kira lambatlah aku tau ni..bila NEW MOON kuar, kena tayanglah twilight ni di HBO..aku pun mau tengok napa orang begitu obses sama RPATZZ ni..last-last sekali aku pula terkena, mangKHOK laaa aku ni..hehehee.

10.Kreko
(sudah nda beli sekarang ni, dulu-dulu time jadi budak u tahun 2000 sampai 2009 aku stop beli..adeh..bertimbun kreko, paling minat NARUTO, BLEACH dan BLADE OF IMMORTAL, kalu kumpul2 duit bikin bayar PTPTN kan bagus..heheh, bayangkan harganya 4.50 KE 5.50 X 2 sebulan x 12 bulan adehhh.., kepada yang gila beli majalah tak berfaedah tu, baik simpan duit tu buat belanja kahwin n hari tua k..masalahnya KREKO tu untuk menghibur hati, lain-lain aku nda belilah..sekarang cuba-cuba beli majalah SOLUSI dan MILENIA pulak, sangat bagus isinya okeh)

ni hanya sedikit, lain-lain bertaburan dalam stor, bilikku, di telipok, dan merata lagi, saja jak ni, nanti ambik gambar di google, ada masalah hak cipta pula kan..hehe..

11.Karaoke
(sejak jadi mama JnJ, suara kantoii, dulu-dulu masa jadi budak U ada ikut pertandingan, heheh No 1 (tak riak aaa)..bangga jugalah sikit jak..masa tu bawa lagu ONE MOMENT IN TIME..terima kasih..banyak kenangan di situ yang takkan aku lupakan..sekarang aku nda nyanyi sudah, tobat ni..dosa bhaaa…

12.Lee Dong Gun
(first time nampak mamat ni dalam STAINED GLASS, memang layan habis masa tu TV2 berapa tahun yang lalu, ditambah lagi dengan Shal Go Ship Oh oleh Myung Myul apa ntah nama dia tu..)

13.Shawl+pashmina (jatuh tangga lagi)
–tapi-tapi niat kita baik kan, jual TUDUNG…nda mau lah riak-riak ni, sekarang sudah jadi cam fesyen sudah pula bukan lagi keWAJIBan, bersihkanlah HATI-HATI kami ini, Ya Allah..Minggu ini, tak ada orang beli dan aku harus terima kenyataan bahawa tak semua hari itu kita beruntung

i HEART shawl

14.PUISI—tengoklah di entri terdahulu, best ka nda best kah, mengancamkah atau tidak terpulang, aku pun masih belajar lagi, nda kisahlah..bukan mau anugerah sasterawanita, saja jak meluahkan seikat kata yang beku.

15.Lukisan/Kartun
..akan diupload, dulu-dulu masa bujang rajin melukis, sekarang ni dah berpunya Abah JnJ dan JnJ …nda menang tangan beb..dengan dorang-dorang sekali ikut melukis..ngehehehe..

16…..belum lagi..kambing soon hehehe

itu saja untuk kali ini, entri ini mengambil masa satu hari disebabkan kelambatan mengUPLOAD gambar-gambar di atas tersebut, ditambah lagi dengan RAM yang semakin SESAK, jadi apalagi…sabar jaklah.

SIGNING OFF…tata titi tutu. Ohya, mister Ben Ashaari mengaccept requestku di FB, bolehlah belajar ngan dia tentang belog membelog ni, tima kaseh..

Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

2 responses »

  1. hans berkata:

    maher zain
    lagu dia best

  2. betul..thnks visit n komen 🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s