Salam

Malam ini aku mau kongsilah ini video ok. Saja jaklah. Tiada niat lain. Outlandish ini kumpulan 3 lelaki bukan bersaudara dari Denmark ya tuan-tuan. Yang macam bajet handsome tu namanya En. Isam Bachiri, yang kening tegak ala-ala Rambo tu namanya En. Waqas ya dia ni setengah rap setengah lagi tiang suara latar, dan yang suka rap memanjang ala spanish kah apakah tu namanya En. Lenny Martinez. En Isam dan En. Waqas Ali ni lahir di Denmark dan beragama Islam. En Isam tu ada lagu duet dengan En. Sami Yusuf lagunya Try Not To Cry.

YOUTUBE

Untuk keterangan lanjut mengenai orang-orang ini, silalah berkunjung ke sini, sini, sini dan sini. Malas mau cerita panjang-panjang pasal diaorang ini. Oh ya maaf, En. Isam sudah berkahwin, aku dengar apa yang kamurang tanya tu lalalalaa. Di Denmark mereka terkenal. Di Malaysia, nda pastilah pula. Aku tahu pun pasal diaorang ni awal April 2010. Aku bukannya kemaruk sangat dengan diaorang ni, saja jak berminat sebab duet En. Isam dengan En. Sami tu, quite interesting and meaningful song for me (betulkah English tu, lagi…)
YOUTUBE

~part of the TRY NOT TO CRY lyric~
“Try not to cry little one
You’re not alone
I’ll stand by you

Try not to cry little one
My heart is your stone
I’ll throw with you

If these walls could speak,

imagine what would they say
For me in this path that I walk on
there’s only one way
Bullets may kill, bones may break
Still I throw stones like David before me and I say
……
I throw stones at my eyes
’cause for way too long they’ve been dry
Plus they see what they shouldn’t from oppressed babies to thighs
I throw stones at my tongue
’cause it should really keep its peace
I throw stones at my feet
’cause they stray and lead to defeat
A couple of big ones at my heart
’cause the thing is freezing cold
But my nafs is still alive
and kicking unstoppable and on a roll
I throw bricks at the devil so I’ll be sure to hit him
But first at the man in the mirror
so I can chase out the venom”

Baiklah semua, hati yang bengkak sudah sembuh sikit, Terima kasih tak terhingga kepada Cik Hana @ Anne sebab bagi sikit kata-kata semangat.

Oh ya, sekarang sudah boleh terbitkan komen (publish). Bila cheque cek papan pemuka (dashboard) tiba-tiba jak ada balik komen semalam tu. Adeh….
Terima kasih juga untuk Cheqna sebab sudi jadi geng karas aku.
“you live you learn, you love you learn
 you cry you learn, you lose you learn
 you bleed you learn, you scream you learn”
~alanismorisette~

Signing Off Outlandish Fan!

P.S.I P/S—-Pandanganku berpinar saat mata menyinggah shoutmix box aku.. aku kena tagged bung oleh Zurra. Adeh..kabak-kabak dadaku (maknanya berdebar-debar..abihlah nda tidur malam ni..kena cari cara camana nak menjawab tag…ok..tutorial google next…lalalalalalalalalala.
okeh..aku mama budak BARU BELAJAR k…jangan ketawa..plisss..:-)
panjang pulak ini entri….alahai

Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

2 responses »

  1. zulkbo berkata:

    salam..
    samy yusof
    memang kegemaran saya
    dalam kereta..dalam lappy
    ada lagu beliau..

  2. salam en zul..
    ya en.zul saya juga walaupun beliau banyak terima kritikan untuk kurangkan instrumen muzik dalam persembahan dan lagu beliau..yang penting dia berdakwah melalui lagu dan mesej sampai pada masyarakat Islam..
    begitu juga maher zain.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s