Salam
Balik kampung hari itu, sempat juga mengabadikan gambar terbaru tanaman-tanaman di kampung dan soto makasar bung. Dibuat khas oleh kakak aku. Adeh. Aku juga yang tidak pandai memasak walau anak ada dua dan akan ada ketiga.
dapur ini tempat masak kalau kenduri, senang sebab luas
arr..ini buah apa..labu putih mungkin (kampungan sangatlah, buah pun nda kenal)
sekali lagi
ini pokok terap..bukan kami punya, jiran sebelah
ini buah terap/tarap
aaa..terung bung
buah bambangan
jeruk bambangan
soto makasar
sekali lagi, jelas sikit. coklat pula warnanya, tapi sedap alahai
licin terus pinggan mama budak ni, maklumlah dua orang makan. 3 kali tambah ya 🙂
bangsal cendawan aku masih belum berisi lagi. Entah bilalah dapat merasa hasil cendawan pertama..
Kesimpulannya…selalulah menjenguk ibu ayah di kampung, bukan setakat perayaan saja baru mau balik. Ingatan untuk diri sendiri….huhu
Signing Off:
p/s teringin pasang iklan selain nuffnang, boleh kali?, cuba manga..mana tau lumayan dan buat tambah modal beli bongkah 🙂
Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

10 responses »

  1. Azura Ani Salaim berkata:

    sis, minta sikit ba tu bambangan sama itu soto makasar, kekekeke

  2. PUPUT berkata:

    sgt jeles la mama..sbb kat kg ko ada mcm2..byk tul buah2nyer..mula2 igtkan durian..rupanya buah terap..xnah dgr pon..hehe…kampung ko kat mana mama?

  3. Gee berkata:

    duhhh…jadi ko tia mo suda jeruk bambangan sa ka mama…isskkkk…sa mo krim suda tuari tapi tia tecari kutak…tapunss…sabar ko ah…tapuns2…jan ko smpan ads selain nuffnang cni…nti u x dpt log in d Innit tu n cost per click pun kurang juga…i ever las time tu i kas masuk Mangga punya ads..kena banned trus dri Innit…then i remove tu Mangga baru ok…hee

  4. sizuka[Izzati] berkata:

    wah mcm best je soto tu:)

  5. kakgee..innit mcm tia pernah kuar.hihi..biarlah ba kgee..testing2..tiapala kali itu bambangan jumpa sudah kgee..susa2 jak pos nanti..
    cikpuanpuput:terap tu sodap..kg kat kota belud sabah, mailah sini 🙂
    sizuka:oyeah..best oo
    azura:buli bah kalu ko 🙂

  6. syahira ariff berkata:

    bestnya tgk pokok labu putih tu!

  7. Pencacai Alim berkata:

    peliknya labu tuh..jeruk bambangan tuh mcm tempoyak jeh..

  8. Ningseh berkata:

    itu…kami kampungan dan sabahan…yuhuuu…;-)

  9. klanafana berkata:

    soto makasar tu nampak yummy lah MamaJnJ. kuah sup dia pekat tak macam kuah soto biasa. ade resepinya tak?..hehehe 🙂

  10. syahira+pencacaialim:labu putih kot nama dia hehe..masak rebus @tumis sedap. bambangan tu buah dia ada ala2 kuini sikit
    ningseh:ohyea..ko masak sedap!
    encik kelana:pekat warnanya kena bubuh kacang..ada kot resipi tanya ngan pakcik google..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s