Salam…
Malas mau bicara panjang….foto-foto ini yang mana baju sedondon berwarna ungu anak-beranak dipakai pada hari raya kedua (sewaktu sesi fotografi dengan tukang gambar jemputan), dan diulang pakai juga baju tersebut pada hari raya ketiga di studio adalah untuk simpanan blog….yah…kalu kamurang mahu lihat juga bisa aja, aku sih gak keberatan mengizinkannya (ini pasal aya Cahaya lah ni aku amat meminatinya..hahahahaha).
Ohya…sekarang ini di bibir dan lidahku merasa-rasa sesuatu yang amat sedap sekali, cuma hanya angan-angan. Aku masih teringat asal saja beraya di rumah saudara dan jiran, biskut itulah yang aku habiskan dengan hanya meninggalkan balang biskut sahaja. Rendang, kari atau segala lauk memang aku tidak peduli. Hanya itu. Ya, yang itu. Apa mahu buat, aku amat meminatinya….hahahaha…Cerelec)
Kenapa dua-dua mula dengan huruf C (entah aku sendiri pun tidak tahu). Baiklah tanpa membebel dengan lebih aktif lagi, ayo kita lihat gambal-gambal di bawah zasssss:
sepupu-sepupu yang gendut ni..heheh
apa?, duit raya, aku nda mahulah…bagus lagi main game, kalau bawa dia beraya ni memang nda dapat duit raya, dia menolak dengan rela hati, entah kenapa, syukurlah nak, kau bukan mata duitan
En Mohd Syazwan memasang kasut, tapi mata di Tv, tengok uncle-unclenya main psp..adeh
kakak yang baru melahirkan, Mohd Fayyad…
yah, Juan tu sedang dipaksa, mata dan kepalanya saat itu di game saja, adehh
sengajala di ditutup mata yang cengkung tu, jangan tanya kenapa, yang cik abang tu dipaksa oleh jurugambar memosingkan dirinya seperti itew
Jubah Jajang agar terseksi sedikit di situ, ndapalah..asal bukan mamanya kekeke
JnJ dengan sepupu-sepupu tengok TnJ…yang sedondon tu adik-beradiklah
itu sahaja…maaflah kelam kabut sedikit…sori blog kesayanganku…anyway..i love you full eberibodi!!
Signing Off
P/S: Gua balik kampung mencari CERELEC di sana…wish me luck. Mau membodek kakak yang tengah berpantang tu untuk membuat cerelec kegemaranku ..soriiii
P/S 2: aku sudah kurus kan……yeeeeeee…kejap jak tu..bila alahan sudah okeh,..naa dayang…
Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

10 responses »

  1. tengkorakemas berkata:

    Juan tu kalau diberi game ganti duit raya pasti dia mau hehe

    cerelec tu biskut apa?

  2. uii mesti dia mau..saya pun dah susa hati dengan keobsesannya dengan game sekarang ni..kang dibelikan psp lagilah parah..tak dibelikan..aku pulek takleh update blog hehe
    cerelec tu biskut cam ma'mur..tapi bentuk ada 4segi dan macam segi lagi..ditabur dengan susu..adeh..nanti aku postlah gambar tu.. hehe

  3. sori pula..terAKU dan terSAYA..pening sikit

  4. sizuka[Izzati] berkata:

    sis memang nmpk kurus sgt.take care ye sis.byk2 makan sikit bg 3rd J bulat2.hehe~

  5. PUPUT berkata:

    mama..comel la ko..hehe..apsal xnmpk perut..cam xpregnant je..sedondon je suma..sgt2 kiut..i loike laa…samat ari raya maaf zahir batin kat ko n family ek..^_^

    p/s: nak duit raya..ngeeeeee…

  6. Pencacai Alim berkata:

    bile aku nk ada anak..bini pon jauh lagi..~haish~

  7. Gee berkata:

    ya bah mama..nmpak kurus btul ko kan..apa nda klu balik2 kuar apa yg kna makan…bah..mudah2an pasni selera ok uda baru ko berabis makan balik aa..balas dandam nya urang tua2…hehe

    uiiinaa..sa pun chenta itew bskut cerelac tu..mimang sadappp tu…

  8. sizuka: yaka? aiseh..pas ni kena makan banyak sikit kut hehe
    cikpuanpuput:laa baru nampak laa ni cpp lama menghilang..kecik lagi baby ni tak nampak..selamat hari raya aidilfitri & maaf zahir dan batin juga
    PE:ala tak lama lagi tu..insyaAllah….jan risau, awak tu muda lagi..
    kakgee:ayoyo..kurus hehe..adeh..itulah pasal ada macam balik lagi ni mual2 ni..datang2..cerelec membari kecur aing liur kan hehe

  9. tengkorakemas berkata:

    @ Mama JnJ

    dah tengok gambar cerelec, he mesti sedap sebab lebih kurg biskut ma'mur jg,

    mybe Mama Jnj patut bg game interaktif pada dia juga 🙂

  10. bagi saya, memang sedap TE..
    -itulah pasal, masalahnya kalau yg interaktif ni dia tak minat, aiseh tak mencabar kot hehe..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s