Salam.
Sebenarnya aku dapat Award ini dari KakGee pada 14 Ogos 2010 lagi (mak aihh lamanya sudah). Maaflah KakGee ya.  Disebabkan morning@evening sickness yang aku alami selama 3-4 bulan itu, aku pun menangguhkannya sehinggalah kini aku rasa benar-benar pulih. Syukurlah.
**********************************************************
Syarat Award
*Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi
*Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau )
4. Gee

*Sebelum kamurang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? ya. Tapi kamurang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang dia akan dapat ialah :-
Posisi 5 : jumlah backlink = 5
Posisi 4 : jumlah backlink = 25
Posisi 3 : jumlah backlink = 125
Posisi 2 : jumlah backlink = 625
Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125
Nota Tambahan:
Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog kamurang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng’klik’ link ke blog korang .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .
[Kesimpulannya : award – dapat ramai kawan – baclink – trafik – pagerank meningkat]
Langkah seterusnya:
Tag kepada 5 orang kawan:
1.  Wanie

dan ini tambahan tag kepada kawan-kawan seblog saya:
Aima
Kay
Kira mahu tag juga Sizuka Izzati dan Azura tapi sudah kena booking oleh KakGee.
Berpeluh juga buat entri ini. Sekali baca memang aku tidak faham. Berulang kali baca barulah aku faham. Selepas ini buat entri award dari en. Tengkorak Emas pula ya. Rasanya sudah betul yang aku buat ni. Betul kah ini Kak Gee???..
Harap-harap kawan-kawan sudi menerima ‘award’ ini ya…..
peace!!
Signing Off
P/S: cubalah lihat aku punya laptop ni punya sandi..mau pakai penyepit lagi…huaaaa
 
 
 
Memang veryyy the sandii man! kesian dik lho!
Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

7 responses »

  1. Morning sickness is currently understood as an evolved trait that protects the fetus against toxins ingested by the mother.*wikipedia* so enda sia-sia mengalami *bluek bluek secara berterusan sebab u r protecting ur child 🙂 kan..?

  2. tengkorakemas berkata:

    wah ada award, thanks 😀 siap ada task lagi, kena teliti sikit ni, akan diusahakan insya Allah 🙂

    tahniah dan tq! 😀

  3. aima:betul kan..sekurang2nya ndalah dapat main sumbat2 ikut nafsu jak..adih..aku ni kuat makan jua ni..
    TE:ur welcome..takpa pelan2 okeh..

  4. Kay Masingan berkata:

    tima kasi dgn tagnya ya mamaJnJ..:)

  5. Azura Ani Salaim berkata:

    atukoi, napa letak penyepit tu, hihihihi 🙂 mo kasi kering ka? :p

  6. Gee berkata:

    adedah…mcm kain ja begia kana jamur tu lappy ko mama..hoho..tepa bah..yg pnting tu skrin nmpak kan..tenkiu cos buat tag yerr..butul ba kalu ko..hehe

  7. Kay: sama-sama..moga dapat eratkan lagi jalinan di alam maya ini
    Azura & kakgee: itulah pasal skrin lappy sudah mo angkang jadi putih…terpaksalah menggunakan kekreatifan kunu..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s