Salam
Sejak dari tengok Twilight pertama tu, baru aku tahu ‘edible art’ itu apa. Daripada terjemahan sari kata HBO semasa berlangsungnya filem itu bermaksud ‘seni yang boleh dimakan’. Yah!, aku memang kampungan dan aku tidak tahu apakah ia. Di bawah ini adalah contoh ‘edible art’ walaupun seninya pun biasa-biasa saja yang penting Juan dan Jajang terbuka selera diaorang makan buah-buahan. Layan…
Ini contoh-contoh ‘edible art’ kunun: sumber Google
Yang di bawah ni, aku bikin sendriy’
*
*
*
*
*
Ini bukan edible art, tapi pendidikan seni hehe…untuk GematriA……ada seramkah?, nda seram?, bah nanti kubikin lagi yang lain aaa.
Yang ini kononnya mahu dihantar ke Kreko untuk ruangan Bakat, tapi terperam dari bujang sampai kahwin dan ada anak. Maaflah kalau mencemar pandangan kamurang ya (bagus-bagus tengok makanan, kena papar pula ini ‘Pengait Wanita’..)
Signing Off!
p/s:esok off to Palace Hotel..(lagi)..ipar belanja…kasi puas budak-budak kampungan ni mandi kolam…
Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

11 responses »

  1. tengkorakemas berkata:

    baru tau juga edible art hehe satu lagi tempat biasa edible art ada, pastinya makanan pengantin masa kenduri kahwin,

    tengok sekali artwork tu mcm tak ada apa2..tengok kali kedua..baru perasan…seramm..

  2. sizuka[Izzati] berkata:

    whoah semangat jnj makan.hehe.super-kreatif lukisan tu.memang scary.hooooo~

  3. sizuka[Izzati] berkata:

    khusyuk je jnj makan.comel betul.

  4. TE:ya, memang pernah nampak juga, tapi masa tu masih menggelarnya makanan berhias yang cantik..hehe
    Izzati:scary hehe, bertaburlah dik masa tu baru belajar guna ink cina+pen pilot hehe
    jnj tu teruja betul tengok dorang makan semalam, walaupun dlm 3-4 ulas, tapi macam boleh diulang lagi.

  5. Dark Half berkata:

    biasa japanese suka sgt buat edible art
    btw, nice drawing. gothic juga ya mama JnJ?

  6. bgus la dpt mak cam akak ni… berusaha bg ank mkn syur..hehe… kreatf2…gmbr bwh tu akak lukis gune ape?crayon ke?

  7. dark half:yaka?, blum google lbh lanjut pasal edible art ni, gothic sikit2 je hehe, thanks singgah n komen
    wani:itulah pasal, patutnya dari umur mula makan kena ajar, tapi kak ni pun kureng skit sayur ni hhehe.
    kat bawah tu guna pen pilot pastu warna ngan ink cina (tak tahu nama sebenar apa), guna berus itu warna tak sekata, lagipun amik gamba guna hpon je..tak berapa jelas.

  8. nakuralisme berkata:

    Mama, dr atas rasa jak mo kunyah2..
    Bila smpai jak d bwh? hohohohoho..
    Err.. Errr.. seram kali. tp bila tinguk kepala ( eg, topeng kh? kepala? ) sa tawa kecil.. adess… seramkah dipanggil itu?
    btw, thanks mama. sa saved lukisan itu jua.
    MamaJnJ BEST! * clap, clap *

  9. nakuralisme
    ok, ntahlah cam ada keseraman di situ sebab waktu lukis tu tengah malam hehe..
    timakasih singgah dan komen ya

  10. GematriA™ berkata:

    Mama, thanks. seram jua kali.

  11. ko ni memanglah kan..time-time midnight baru ko datang jenguk blog aku ni…bikin seram eh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s