Salam
Dengan ini diumumkan keberangkatan perginya dari dunia maya laptop pertama dan paling aku sayangi, Acer Aspire 4315 diiringi seruling Maman dan petikan gitar anaknya Raihan. Abaikan gambar di belakang mereka.
Bukan sengaja aku membukanya tadi hanya untuk mengambil sisa-sisa dokumen penting lalu memindahkannya ke laptop yang 2nd hand ini. Bukan dengan sengajanya aku menekan terlalu kuat skrin laptop hingga ia PARAK SEBEN sebegitu rupa.
Maaflah, jika aku sudah punya pendapatan sampingan, akan kugantikan skrinmu, walau berapapun nilainya. Itu hadiah paling berharga daripada emas (err..aku tidak pakai emas, ‘silber’ mengkalilah) permata atau berlian (lagilah tidak pakai) yang Abah JnJ belikan pada aku sempena ulang tahun perkahwinan kami yang pertama.

ini gambar google tapi lebih kurang jugalah ‘parak’nya itu
Oh! ada satu lagi lagu latar sesuai untuk entri ini : cekidout paling bawah. Amat sesuai ketika merenung tasik di tengah malam kala bulan mengambang sambil dengar melalui walkman. Cheh! bunyinya macam frust bercinta saja…uweekkk
Sekian
Signing Off

p/s…….malas mau cakap pasa broadband lagi, yang jelasnya sejak dari tadi memang mencuba blogwalking dan tinggal komen. Mahunya pukul 11 malam mengkali baru line bagus. Mau layan Horatio Caine dengan spek hitam dan word of wisdomnya.

Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

7 responses »

  1. tengkorakemas berkata:

    Parak itu retak ya?

    kak, tak sempat tgk CSI Miami, dapat tgk sikit, kenapa Sam tu dibunuh?

  2. @TE-parak tu cam retak hancur berkecai lah kiranya..haha
    sam mati sebab dominic n 2 pemandu vomit tu pakat2 bunuh dia koz kerosakan kapal tidak memungkinkan 4 orang akan dapat balik ke bumi kurang oksigen..cian dia..
    @Gema: uinnaaa..napa pula kau gumbira, aku sedih bah ni lappy ku parak seben hehe..ko tau ka itu maknanya apa 😛

  3. Anna Boleyn berkata:

    dah nazak sngat lappy nya kak… tukar baru aje lah. hehe pujuk papaJNJ dengan lebih gigih lagi. 🙂

  4. Citarasa Rinduan berkata:

    peeh..memang agak menakutkan…nger sungguh

    jangan lah lappy ku begitu..tak sanggup ooo…
    kalau kamu dihadiah oleh emas…apa tah lagi lappy ku dihadiakan si tukang pembuat emas dan tauker emas..hehehehe

  5. hana: dah tukar..tup2 terbeli yang 2nd tanpa daku mengetahuinya kerana teruja nak berblog balik..hehe
    siti: memang..rasa macam hancur hati saya tadi (tak hancur sangat) macam skrin laptop terus shutdown, memang kena bebel habis haha…
    takda emas-emas punya..hehe

  6. xpe la akak..mungkin die nk bnuh diri sbb kecik ati, akak dah ada pgganti lain…hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s