Salam

Hai Blog!

Nah begitu tajuk macam bagus kan?.  Untuk makluman, lepas habis Supernatural dan masuk tahun baru, aku memikir-mikir untuk membuat perubahan pada blog. Aku cepat bosan sebenarnya. Apa-apa pun aku cepat bosan. Tapi janganlah kata aku tiada pendirian pula kan. Kalau mengikut kronologi ketagihan aku sejak tahun lepas beginilah:

Cendawan –>CyberCafe–>Melukis(Ini ketagihan kekal)–>Berpuisi (Juga ketagihan kekal)–>Game(MissionAccomplish, jadi suam-suam terus ketagihan)–>Paint Tool SAI(Habis Trial, jadi suam-suam kuku)

AdobePhotoshop(Habis Trial, hilang ketagihan)–>BungaTelur(Lepas habis commission, jadi suam-suam kuku)–>PopiaBersira(Lepas bosan makan, terus jadi suam-suam kuku)

Supernatural—>WayangHindustan–> dan terkini Buat Header.

Ya Header, aku selalu blogwalking dan jumpa header-header sangat ringkas, tidak sarat dan minimal. Itu yang menawan hati aku. Jadi aku cari Vector Free dan buat sendiri macam di bawah ini :
Vector Reference

atau Google saja Frame Clip Art Free tapi tahap keFREEannya tu tidak tahulah betul atau tidak, takut nanti pemunya datang blog dan minta royalti kan?

 

Hasil kerja amatur seja nih!

 

Baru tiga, akan ada yang lain. Bergantung pada kerajinan dan masa yang ada hehe. Masalahnya aku guna paint dan photoscpape, kalau gambar direducekan saiz, ikut saiz header akan jadi kabur macam header yang aku guna sekarang. Kena belajar lagilah lepas ini. Susah juga, tapi kira berjaya jugalah tu.

Oh ya, kena cari font lawa-lawa lepas ni. Yang ada dalam folder font biasa-biasa saja.

Lepas ini, apa lagi ketagihan si Anang ni kan?

 

 

Sekian

 

kami.orang.kampungan

Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s