Salam

Hai Blog!

Inilah kerja aku besok, InsyaAllah kalau panjang umur. Menyental habuk atau lumut, pada raga, rak piring dan sebagainya. Sengal kan begitu?. Eh siapa-siapa yang tahu cerita Super Reload RM15 versi aku, mesti tahu apa yang aku maksudkan juga.

Ini gambar rak piring selepas, yakni lepas basuh pinggangelascawansudusendukperiukkuali segala, kita akan letak sini. Bila sudah lama, lumut/debu/habuk atau apakahentah namanya kotoran ini aku pun tidak tahu. Aku bukan budak Sains. Eh tapi budak Sains belajarkah juga perkara ini?

Kalau tengok drama/filem orang putih selalu kan diaorang pergi basuh dan lap dulu lepas sebelum letak di rak piring kan?. Sepatutnya begitulah, tapi sebab aku ni pemalas sikit. Ditambah lagi dengan kerja mengurus anak-anak (alasan baik punyalah). Kecil saja sebenarnya rak piring ni, tapi punyaaaaa lama mahu kasi bersih, sebab ruang-ruang kecilnya tu perlu dilap satu-satu. Selalunya aku buat ini sambil tengok tv. Kalau tidak memang bosan jugalah. Heee

Bila bersih senang hati, tunggulah dua minggu lagi mesti ada lagi balik kotoran ni 🙂

Sekian

kami.orang.kampungan

p/s aku cek maybank hari-hari…..tapi biasalah jawapan mengecewakan hehe… what do i expect? baru 9 hb pun, lainlah kalau 12hb ke atas, InsyaAllah makan di luarlah kami ni hehehe

Advertisements

About mamajnjnj@anangsue

Orang.Kampungan

2 responses »

  1. Nonny berkata:

    lepas baca entry di sinilah haritu sy tau pasal super reload RM15 and guna untuk digi prepaid broadband sy hehe.

    salam perkenalan..sorry, entah kenapalah blog sy tu tidak boleh dikomen pulak T_T nanti ada masa sy godek2 la..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s